process

  Először is szükség van egy digitális 3D modellre, mely lehetőleg .stl vagy .obj formátumú, de más fájlok is felhasználhatóak konvertálás után természetesen.
Amennyiben ez nem áll rendelkezésre, leírás, rajz vagy akár minta alapján elkészítjük azt.
  A modellt ezután egy ún. szeletelő program rétegekre bontja a kívánt beállítások szerint, majd elkészíti a nyomtató számára is használható programkódot. Fontos megjegyezni, hogy ilyenkor kiszűrhetőek az eredeti modellben található hibák, melyek javítása szükséges a nyomtatás sikeressége szempontjából! Nem minden 3D modell nyomtatható, sokszor szükséges újratervezni az adott tárgyat a 3D nyomtatás szempontjai szerint, pl. túl vékony falvastagság miatt. Természetesen ilyen esetben vállaljuk a modell javítását.

  A felhasználás szempontjából több féle anyagból választhatunk. Az alapvető alapanyagok mellett (ABS, PLA, PET-G) léteznek speciális anyagok is, mint pl. a fa vagy fém hatású, fluoreszkáló, vagy különösen erős nylon. Természetesen segítséget nyújtunk a választásban, de álljon itt néhány példa a teljesség igénye nélkül:
PLA: A legegyszerűbb alapanyag, rengeteg színben elérhető, a kész tárgy pedig rideg és merev lesz. Leginkább egyszerűbb, dísz tárgyakhoz ajánlott, mivel relatíve törékeny, hőtűrése pedig alacsony (60°C-nál lágyul).

ABS: Tartósabb, rugalmasabb anyag, ezért kevésbé törékeny, a fizikai hatásokkal szemben pedig ellenállóbb a PLA-val szemben. Előnye még, hogy acetonnal gőzölve sima, fényes felületet kapunk. Egyszerűbb, funkcionális tárgyakhoz is alkalmas.

PET-G: Az ABS-hez hasonló tulajdonságokkal bír, de annál rugalmasabb. Funkcionális tárgyakhoz ajánlott.

Fa és fém hatású anyagok: ~30%-ban valódi fémet vagy farostokat tartalmaznak, így a kész tárgynak (némi utókezelés, csiszolás után) kinézetre és érzésre is valóban fa vagy fém hatása lesz. Leginkább dísztárgyakhoz ajánlott, mivel a PLA-val megegyező tulajdonságai vannak.

PC, Nylon és egyéb erős anyagok: Magas hőtűrésük, szakítószilárdságuk miatt különösen ajánlott funkcionális tárgyakhoz, azonban nyomtatásuk körülményesebb, ezért csak indokolt esetben érdemes választani őket.

  Jelenleg csak FDM, azaz szálolvasztásos technológiával dolgozunk, hamarosan azonban SLA-val is tudunk készíteni nagy, akár ~30mikronos méretpontosságú prototípusokat, tárgyakat.

Miért válasszon minket?

  • Rövid határidővel dolgozunk, akár aznap átveheti kész nyomtatását
  • Precízen dolgozunk, a lehető legjobb minőségre törekszünk
  • Segítséget nyújtunk egyedi igények esetén is, hogy a végeredmény tökéletes legyen
  • Segítünk megtalálni a megfelelő megoldást a problémára

 

 

infillprint1


Kérje árajánlatunkat a Kapcsolat menüpontban!